Ovocná koža

Ovocná koža

Tento recept vznikol tak, že som rozmýšľal, čo urobím so zvyškami po odšťavení ovocia a mrkvy. Bolo mi ich ľúto vyhodiť, pretože sa v nich nachádza množstvo vitamínov. No a tu je výsledok:

OVOCNÁ KOŽA

Ingrediencie (zvyšky):
4 jablká
4 mrkvy
pol manga
hrsť čučoriedok
1 PL škorice

Postup:
1. Všetko ovocie poriadne umyte, mango ošúpte (najzdravšia časť jablka je práve šupka, takže som ju tam nechal a použil som mladú mrkvu, ktorú šúpať nebolo treba)
2. Odšťavte si z ovocia šťavu (okrem čučoriedok) a zvyšky zmiešajte aj s rozmixovanými čučoriedkami a škoricou v miske
3. Hmotu preneste na papier na pečenie a vytvorte (stierkou, nožom) tenkú vrstvu

4. Dajte na mriežku/plech a nechajte sušiť – ja som sušil na slnku, ale môžete využiť aj sušenie v rúre (nie viac ako 50 °C)


5. Po cca 5 hodinách (na slnku) je hmota dostatočne vysušená a pripravená
6. Odstrihnite suchšie okraje, jemne odstráňte papier na pečenie a nastrihajte na ľubovoľné tvary


7. Uchovávajte v miske zakryté v chladničke – vydrží niekoľko týždňov/mesiacov

 

… SKVELÁ desiata pre deti

… VÝBORNÝ a VÝŽIVNÝ snack na turistiku

… ZDRAVÁ dobrota bez cukru vhodná aj pre deti

O Lokálžrawetz