Ovocné raw gulôčky s jablkovým prachom

Ovocné raw gulôčky s jablkovým prachom

A je tu pokračovanie raw a vegánskych zero-waste receptov. Prečo zero-waste? Pretože som mal zvyšky sušeného ovocia, ktoré samotné nejem, a tam som ich premenil na tieto úžasne lahodné gulôčky. Ide o alternatívu guličiek, ktoré som robil na Mikuláša, avšak tentokrát zo surovín, ktoré bez problémov zoženiete a vypestujete na Slovensku. Úplne bez ďatlí.

Výborne doplnia aj vianočný stôl, pretože sú vhodné aj pre alergikov na mlieko, lepok či vegánov a sú úplne bez pridaného cukru/sladidla. Vydržia dlho, sú veľmi zdravé, a hodia sa skvele na túru, pretože vám perfektne doplnia energiu. Nemusíte si vytvarovať gulôčky, ale napríklad tyčinky.

 

 MAKOVO-SLIVKOVO-ORECHOVÉ

Ingrediencie:
200 g sušených sliviek

50 g maku

100 g vlašských orechov

Postup:

1. Na mlynčeku na mäso si pomelte slivky.

2. Na mlynčeku na mak si pomelte mak.

3. Na mlynčeku na orechy si na jemno pomelte orechy.

4. Všetko spolu zmiešajte (použite iba 70 g orechov), a vytvarujte gulôčky/tyčinky a obaľte ich vo zvyšku pomletých orechov

 

MARHUĽOVO-RAKYTNÍKOVO-JABLKOVÉ

Ingrediencie:

200 g sušených marhúľ

30 g rakytníkovej múky

50 g sušených jabĺk

Postup:

  1. Na mlynčeku na mäso si pomelte marhule
  2. V mixéri si na čo najjemnejšie rozmixujte jablká, a zmes preosejte.
  3. Zmiešajte marhuľovú hmotu, rakytnákovú múku a hrubšiu časť rozmixovaných jabĺk a zmiešajte.
  4. Vytvarujte gulôčky a obalte v jemnejšej časti rozmixovaných jabĺk – jablkovom prachu.

 

 

O Lokálžrawetz