Paradajkovo-tekvicové RAW guľky s mrkvovým prachom

Paradajkovo-tekvicové RAW guľky s mrkvovým prachom

Tak tento recept ma dostal. Prečo? Lebo vznikol zo zvyškov, ktorých som sa potreboval zbaviť, a bolo mi ich ľúto vyhodiť. Mal som ešte nejaké sušené paradajky a tekvicové semiačka, a tak som sa rozhodol ich vyskúšať. Veď prečo by mali byť tieto raw-guľky vždy iba na sladko? Podarili sa na jednotku, a navyše sú mimoriadne zdravé.

 

Ingrediencie:

300 g sušených paradajok

80 g tekvicových semiačok

80 g sušenej mrkvy

2 strúčiky cesnaku

bylinky (1 PL rozmarín, 2 PL petržlenová vňať)

 

Postup:

  1. Sušené paradajky si zomelte na mlynčeku na mäso spolu s cesnakom a bylinkami
  2. Na mlynčeku na orechy si na jemno zomelte tekvicové semiačka a preosejte ich na jemnom sitku. Jemnejšiu časť si nechajte na obalovanie, hrubšiu pridajte k pomletým paradajkám.
  3. Rovnaký postup ako s tekvicovými semiačkami zopakujte aj so sušenou mrkvou.
  4. Zo zmesi si vypracujte hmotu, a tvarujte gulôčky.
  5. Obaľte v tekvicovej/mrkvovej múke a podávajte.
  6. Skladujte v uzavretej nádobe v chladničke. Ak ich nezjete, vydržia vám v chladničke cca 1 mesiac

 

O Lokálžrawetz