Tak tento recept ma dostal. Prečo? Lebo vznikol zo zvyškov, ktorých som sa potreboval zbaviť, a bolo mi ich ľúto vyhodiť. Mal som ešte nejaké sušené paradajky a tekvicové semiačka, a tak som sa rozhodol ich vyskúšať. Veď prečo by mali byť tieto raw-guľky vždy iba na sladko? Podarili sa na jednotku, a navyše sú mimoriadne zdravé.
Ingrediencie:
300 g sušených paradajok
80 g tekvicových semiačok
80 g sušenej mrkvy
2 strúčiky cesnaku
bylinky (1 PL rozmarín, 2 PL petržlenová vňať)
Postup:
- Sušené paradajky si zomelte na mlynčeku na mäso spolu s cesnakom a bylinkami
- Na mlynčeku na orechy si na jemno zomelte tekvicové semiačka a preosejte ich na jemnom sitku. Jemnejšiu časť si nechajte na obalovanie, hrubšiu pridajte k pomletým paradajkám.
- Rovnaký postup ako s tekvicovými semiačkami zopakujte aj so sušenou mrkvou.
- Zo zmesi si vypracujte hmotu, a tvarujte gulôčky.
- Obaľte v tekvicovej/mrkvovej múke a podávajte.
- Skladujte v uzavretej nádobe v chladničke. Ak ich nezjete, vydržia vám v chladničke cca 1 mesiac
Komentáre 0