Plnená paprika

Plnená paprika

Sezóna papriky je v plnom prúde, a tak som to opäť využil a uvaril som si skvelé vegánske jedlo. Do náplne som použil v podstate všetko, čoho som sa pred odchodom z Bratislavy na pár dní potreboval zbaviť – cukinu zo záhrady, kukuricu z trhu či slovenské jačmenné krúpy.

Ingrediencie:

4 ks čerstvej slovenskej papriky

1 menšia cuketa

1 klások slovenskej kukurice

200 g jačmenných krúpov

2 PL kvalitného slovenského slnečnicového oleja

2 strúčiky cesnaku

korenie

soľ

šťava z polovice citróna

Postup:

  1. Uvarte si jačmenné krúpy. Na jeden diel krúpov potrebujete zhruba dva diely vody. Varte cca 20 minút v slanej vody.
  2. Uvarte si kukuricu v slanej vode. Trvá to cca 5-8 minút.
  3. Cukinu a cesnak si nakrájajte a opražte na oleji a cesnaku. Ak Vám prihára, podlejte trochou vody. Po uvarení výpek nechajte v panvici.
  4. Z uvarených krúpov, cukety trocha oleja, korenia a soli si pripravte zmes, ktorou naplníte papriky.
  5. Papriky umyte, vrch so stopkou odrezťe a zvnútra vyberte jadierka. Papriky naplňte pripravenou zmesou a zakryte odrezanou vrchnou časťou.
  6. Pečte na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25-30 minút.
  7. Uvarenú kukuricu po vychladnutí nakrájajte na kolieska a jemne opražte na panvici s výpekom po cukine.
  8. Upečenú papriku podávajte s opraženou kukuricou a celé jedlo pokvapkajte pár kvapkami citrónovej šťavy.

O Lokálžrawetz