Sezóna papriky je v plnom prúde, a tak som to opäť využil a uvaril som si skvelé vegánske jedlo. Do náplne som použil v podstate všetko, čoho som sa pred odchodom z Bratislavy na pár dní potreboval zbaviť – cukinu zo záhrady, kukuricu z trhu či slovenské jačmenné krúpy.
Ingrediencie:
4 ks čerstvej slovenskej papriky
1 menšia cuketa
1 klások slovenskej kukurice
200 g jačmenných krúpov
2 PL kvalitného slovenského slnečnicového oleja
2 strúčiky cesnaku
korenie
soľ
šťava z polovice citróna
Postup:
- Uvarte si jačmenné krúpy. Na jeden diel krúpov potrebujete zhruba dva diely vody. Varte cca 20 minút v slanej vody.
- Uvarte si kukuricu v slanej vode. Trvá to cca 5-8 minút.
- Cukinu a cesnak si nakrájajte a opražte na oleji a cesnaku. Ak Vám prihára, podlejte trochou vody. Po uvarení výpek nechajte v panvici.
- Z uvarených krúpov, cukety trocha oleja, korenia a soli si pripravte zmes, ktorou naplníte papriky.
- Papriky umyte, vrch so stopkou odrezťe a zvnútra vyberte jadierka. Papriky naplňte pripravenou zmesou a zakryte odrezanou vrchnou časťou.
- Pečte na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25-30 minút.
- Uvarenú kukuricu po vychladnutí nakrájajte na kolieska a jemne opražte na panvici s výpekom po cukine.
- Upečenú papriku podávajte s opraženou kukuricou a celé jedlo pokvapkajte pár kvapkami citrónovej šťavy.

Komentáre 0