Idem rovno na recept, bez nejakých zbytočných rozpisovačiek. Sú skvelé.
Ingrediencie:
1 balenie tortových oblátok
400 g lieskových orechov
300 ml plnotučného mlieka
60 g sušeného mlieka
40 g medu
150 g mliečnej čokolády
140 g horkej čokolády (70%)
na obalenie:
100 g horkej čokolády
Postup:
- Orechy si dajte na plech a dajte do rúry na 150 °C na 10 minút. Po vychladnutí ošúpte.
- Do hrnca dajte mlieko, sušené mlieko a med a zohrejte do varu.
- V mixéri si rozmixujte orechy na pastu.
- Obe čokolády spolu roztopte vo vodnom kúpeli a pridajte do pasty z orechov.
- Nakoniec pridajte aj horúce mlieko a v mixéri premiešajte.
- Horúce nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť.
- Naplňte touto zmesou tortové oblátky a nechajte vychladiť.
- Nakrájajte a okraje namáčajte v roztopenej horkej čokoláde. nechajte stuhnúť na drevenej doske.

Ahoj. Poprosim kolko suseneho mlieka?
Mirka, ospravedlnujem sa za vypadnuty riadok. Uz som to napravil – je to 60g.