Špargľovo-syrová nátierka

Špargľovo-syrová nátierka

Ďalší poriadne výživný recept. Špargľa zo Záhoria ako hlavná surovina, k tomu zrejúci syr a cesnak – táto kombinácia jednoducho nemôže dopadnúť zle.

Ingrediencie:

250 g zelenej špargle

100 g strúhaného zrejúceho syra

2 strúčiky cesnaku

1 PL orechového/konopného oleja

soľ

korenie

Postup:

  1. Najskôr si uvarte špargľu: Zelenú špargľu nemusíte šúpať, len z nej najskôr odrežte posledný 1 cm z konca. Dajte do vriacej osolenej vody na maximálne 4 minúty. Po 4 minútach ju vyberte a blanžírujte v studenej vode s ľadom (aby sa zachovalo čo najviac chlorofylu v jej bunkách).
  2. Nastrúhajte si syr a očistite cesnak.
  3. Špargľu na jemno rozmixujte spolu s cesnakom.
  4. Pridajte syr, olej a dochuťte soľou a korením.
  5. Podávajte vychladené na čerstvom chlebe alebo topinke.

O Lokálžrawetz