Ďalší poriadne výživný recept. Špargľa zo Záhoria ako hlavná surovina, k tomu zrejúci syr a cesnak – táto kombinácia jednoducho nemôže dopadnúť zle.

Ingrediencie:
250 g zelenej špargle
100 g strúhaného zrejúceho syra
2 strúčiky cesnaku
1 PL orechového/konopného oleja
soľ
korenie
Postup:
- Najskôr si uvarte špargľu: Zelenú špargľu nemusíte šúpať, len z nej najskôr odrežte posledný 1 cm z konca. Dajte do vriacej osolenej vody na maximálne 4 minúty. Po 4 minútach ju vyberte a blanžírujte v studenej vode s ľadom (aby sa zachovalo čo najviac chlorofylu v jej bunkách).
- Nastrúhajte si syr a očistite cesnak.
- Špargľu na jemno rozmixujte spolu s cesnakom.
- Pridajte syr, olej a dochuťte soľou a korením.
- Podávajte vychladené na čerstvom chlebe alebo topinke.
Komentáre 0