Vegánska špargľovo-orechová nátierka

Vegánska špargľovo-orechová nátierka

Špargľa patrí medzi najzdravšie potraviny, najmä pokiaľ ide o tú zelenú. Jej sezóna je extrémne krátka a tak sa snažím užiť si ju každý rok čo najviac. Táto nátierka je u mňa novinka, a je super 🙂 Vďaka tofu obsahuje aj množstvo proteínov, takže sa skvele hodí aj pred/po športovom výkone.

Ingrediencie:

250 g zelenej špargle

hrsť vlašských orechov

100 g tofu

soľ

korenie

hrsť čerstvých klíčkov

Postup:

  1. Najskôr si uvarte špargľu: Zelenú špargľu nemusíte šúpať, len z nej najskôr odrežte posledný 1 cm z konca. Dajte do vriacej osolenej vody na maximálne 4 minúty. Po 4 minútach ju vyberte a blanžírujte v studenej vode s ľadom (aby sa zachovalo čo najviac chlorofylu v jej bunkách).
  2. Vychladnutú špargľu a tofu si nakrájajte a rozmixujte na jemno.
  3. Orechy rozmixujte tiež, a pridajte ku zmesi.
  4. Dochuťe soľou a korením a podávajte. Na ozdobu použite klíčky. Chutí výborne s čerstvým kváskovým chlebom 🙂

TIPY:

O Lokálžrawetz