Špargľa patrí medzi najzdravšie potraviny, najmä pokiaľ ide o tú zelenú. Jej sezóna je extrémne krátka a tak sa snažím užiť si ju každý rok čo najviac. Táto nátierka je u mňa novinka, a je super 🙂 Vďaka tofu obsahuje aj množstvo proteínov, takže sa skvele hodí aj pred/po športovom výkone.
Ingrediencie:
250 g zelenej špargle
hrsť vlašských orechov
100 g tofu
soľ
korenie
hrsť čerstvých klíčkov
Postup:
- Najskôr si uvarte špargľu: Zelenú špargľu nemusíte šúpať, len z nej najskôr odrežte posledný 1 cm z konca. Dajte do vriacej osolenej vody na maximálne 4 minúty. Po 4 minútach ju vyberte a blanžírujte v studenej vode s ľadom (aby sa zachovalo čo najviac chlorofylu v jej bunkách).
- Vychladnutú špargľu a tofu si nakrájajte a rozmixujte na jemno.
- Orechy rozmixujte tiež, a pridajte ku zmesi.
- Dochuťe soľou a korením a podávajte. Na ozdobu použite klíčky. Chutí výborne s čerstvým kváskovým chlebom 🙂
TIPY:
- ak si chcete uchovať špargľu na dlhšie, pozrite si recept na fermentovanú špargľu: http://lokalzravec.sk/2018/05/30/fermentovana-spargla/
- Ako na klíčenie? Pozrite sa tu: http://lokalzravec.sk/2018/05/24/klicenie/
Komentáre 0