Špaldový šalát zo zelenej špargle a hrášku s makovo-citrónovým drezingom
Ingrediencie:
Postup:
1.Varenie špaldového zrna trvá 45min, takže začneme práve tým: špaldu nasypeme do hrnca s posolenou vodou a zakryté varíme 45min
2. Dáme zovrieť vodu na špargľu a hrášok
3. Medzitým si zo zelenej špargle odrežeme konce (cca 2-3cm) a ošúpeme ju škrabkou na zemiaky a vylúpeme hrášok
4. Dáme ju do vriacej vody na 3-4min
5. Do väčšej misy si dáme ľadovú vodu a pridáme k nej ľad
6. Po uplynutí 4min špargľu vyberieme z vriacej vody a dáme do vody s ľadom (tento proces sa nazýva blanžírovanie a slúži na zachovanie zelenej farby)
7. Medzitým si uvaríme hrášok. Stačí ho nechať variť 2min
8. Potom ho prihodíme do ľadovej vody so špargľou
9. Špargľu aj hrášok vyberieme, necháme odkvapkať a presunieme do misy
10. Uvarenú a vychladnutú špaldu pridáme k zeleným ingredienciám, osolíme, okoreníme a nakoniec dochutíme makovo-citrónovým drezingom, ktorý vyrobíme zmiešaním šťavy z polovice citróna a jednej lyžice makového oleja
Komentáre 0