Pomaly sa rozbieha sezóna čerstvého ovocia a zeleniny, a k cibuľke a reďkovke už pribudol aj španát a čerstvá májová bryndza. Ja som sa rozhodol ich spojiť, a upiekol som si jednoduché raňajkové jedlo, ktoré sa hodí skvele aj na nejakú párty či oslavu. To je špenátová roláda, ktorú som naplnil bryndzovo-tvarohovou plnkou s pažítkou. Ale fantázii sa medze nekladú.
Špenátová roláda – Ingrediencie:
4 vajíčka
4 PL hladkej pšeničnej múky (môžete použiť aj pohánkovú)
250 g čerstvého špenátu
3 strúčiky cesnaku
1 PL oleja
250 g jemného tvarohu
250 g nepasterizovanej ovčej bryndze
soľ
korenie
na dozdobenie: mikrobylinky, pažítka
Špenátová roláda – Postup:
- Na oleji si orestujte špenát, pridajte k nemu prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Celé by to nemalo trvať viac ako 5 minút.
- Špenát nechajte v sitku odkvapkať, a vychladnúť.
- Rozmixujte ho na jemnú kašu (pyré) a zmiešajte so žĺtkami.
- Pridajte múku, a nakoniec vyšľahané bielka.
- Pečte na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie na 200 °C 8 minút.
- Hneď po upečení korpus opatrne oddeľte od papiera na pečenie a zrolujte. Nechajte vychladnúť.
- Plnku si pripravíte tak, že zmiešate tvaroh a bryndzu, ja som pridal ešte nasekanú pažítku.
- Vychladnutý korpus rozviňte, natrite plnkou (ja som si asi tretinu odložil na ozdobenie), a zarolujte.
- Dozdobte podľa vášho vkusu plnkou a mikrobylinkami.

Ingrediencie na túto špenátovú roládu si môžete kúpiť aj u predajcov, ktorých nájdete na mojej mape TU.
Komentáre 0