Špenátová roláda

Špenátová roláda

Pomaly sa rozbieha sezóna čerstvého ovocia a zeleniny, a k cibuľke a reďkovke už pribudol aj španát a čerstvá májová bryndza. Ja som sa rozhodol ich spojiť, a upiekol som si jednoduché raňajkové jedlo, ktoré sa hodí skvele aj na nejakú párty či oslavu. To je špenátová roláda, ktorú som naplnil bryndzovo-tvarohovou plnkou s pažítkou. Ale fantázii sa medze nekladú.

Špenátová roláda – Ingrediencie:

4 vajíčka

4 PL hladkej pšeničnej múky (môžete použiť aj pohánkovú)

250 g čerstvého špenátu

3 strúčiky cesnaku

1 PL oleja

250 g jemného tvarohu

250 g nepasterizovanej ovčej bryndze

soľ

korenie

na dozdobenie: mikrobylinky, pažítka

Špenátová roláda – Postup:

  1. Na oleji si orestujte špenát, pridajte k nemu prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Celé by to nemalo trvať viac ako 5 minút.
  2. Špenát nechajte v sitku odkvapkať, a vychladnúť.
  3. Rozmixujte ho na jemnú kašu (pyré) a zmiešajte so žĺtkami.
  4. Pridajte múku, a nakoniec vyšľahané bielka.
  5. Pečte na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie na 200 °C 8 minút.
  6. Hneď po upečení korpus opatrne oddeľte od papiera na pečenie a zrolujte. Nechajte vychladnúť.
  7. Plnku si pripravíte tak, že zmiešate tvaroh a bryndzu, ja som pridal ešte nasekanú pažítku.
  8. Vychladnutý korpus rozviňte, natrite plnkou (ja som si asi tretinu odložil na ozdobenie), a zarolujte.
  9. Dozdobte podľa vášho vkusu plnkou a mikrobylinkami.

Ingrediencie na túto špenátovú roládu si môžete kúpiť aj u predajcov, ktorých nájdete na mojej mape TU.

O Lokálžrawetz