Halušky samozrejme bez vajec. A ak si ich dáte bez slaniny, máte ideálne vegánske jedlo 🙂 Strapačky sú pomerne sýte jedlo, plné sacharidov, ale napriek tomu sú moje obľúbené jedlo.
Ingrediencie:
8 ks stredne veľkých zemiakov
500 g sudovej kapusty (recept TU)
300 g hladkej pšeničnej múky
200 g oravskej slaniny bez dusitanov
1 PL mletej červenej papriky
soľ
korenie
tuk (masť/olej)
1 malá cibuľa
Postup:
1. Halušky si pripravte presne tak, ako v recepte TU. Odporúčam z nich vyžmýkať vodu a škrov, aby ste následne použili menej múky. Ja ich zväčša poriadne vyžmýkavam v gáze.
2. Na tuku si pražte cibuľku, pridajte sudovú kapustu, a varte čo najkratšie, aby zostala chrumkavá a zachovali ste v nej čo najviac živín. Mne to trvalo cca 3 minúty. Tesne pred odstavebím z ohňa som pridal 1 PL mletej červenej papriky.
3. Keď začne vrieť voda na halušky, začnite vytápať slaninu nakrájanú na stredne veľké kúsky.
4. Hneď po dovarení halušiek, ich zlejte, a pridajte k odstavenej kapuste.
5. Pridajte vytopenú slaninu, pomiešajte a podávajte.
Komentáre 0