Tak po niekoľkých mesiacoch sa mi na farme hovädzieho dobytka v EKO-PRODUKT v Kremnických Baniach podarilo zohnať sviečkovicu. Je v BIO kvalite, na čo si nepotrpím, ale zaujímavé je, že jej cena bola o niekoľko (desiatok) eur nižšia ako akákoľvek sviečkovica v bežných mäsiarstvach.
Ingrediencie:
200 g kvalitnej hovädzej sviečkovice
1 žĺtko zo šťastného vajíčka
1 PL worchesteru
1 PL horčice
1 PL kečupu
3 strúčiky cesnaku
1/2 stredne veľkej cibule
soľ
korenie
Postup:
1. Mäso vyberte z chladničky, ak sa na mäse nachádzajú nejaké blany, odrežte ich
2. Poriadne ostrým nožom začnite škrabať mäso a postupne si ho odkladajte do misky – buďte trpezliví, toto je najpracnejšia časť 🙂
3. Cibuľu nakrájajte na jemno, cesnak pretlačne a spolu so všetkými ostatnými ingredienciami (okrem žĺtka), pridajte k mäsu. Osoľte, okoreňte.
4. Tesne pred podávaním pridajte žĺtko.
Tatarák sa výborne hodí na hrianku, takže ak máte starší chlieb, opečte ho, prípadne natrite cesnakom, a základ na tatarák máte hotový.
Komentáre 0