Tatarák z BIO sviečkovice

Tatarák z BIO sviečkovice

Tak po niekoľkých mesiacoch sa mi na farme hovädzieho dobytka v EKO-PRODUKT v Kremnických Baniach podarilo zohnať sviečkovicu. Je v BIO kvalite, na čo si nepotrpím, ale zaujímavé je, že jej cena bola o niekoľko (desiatok) eur nižšia ako akákoľvek sviečkovica v bežných mäsiarstvach.

 

Ingrediencie:

200 g kvalitnej hovädzej sviečkovice

1 žĺtko zo šťastného vajíčka

1 PL worchesteru

1 PL horčice

1 PL kečupu

3 strúčiky cesnaku

1/2 stredne veľkej cibule

soľ

korenie

 

Postup:

1. Mäso vyberte z chladničky, ak sa na mäse nachádzajú nejaké blany, odrežte ich

2. Poriadne ostrým nožom začnite škrabať mäso a postupne si ho odkladajte do misky – buďte trpezliví, toto je najpracnejšia časť 🙂

3. Cibuľu nakrájajte na jemno, cesnak pretlačne a spolu so všetkými ostatnými ingredienciami (okrem žĺtka), pridajte k mäsu. Osoľte, okoreňte.

4. Tesne pred podávaním pridajte žĺtko.

 

Tatarák sa výborne hodí na hrianku, takže ak máte starší chlieb, opečte ho, prípadne natrite cesnakom, a základ na tatarák máte hotový.

 

O Lokálžrawetz