Pozrite si základné princípy, ktoré by ste mali pri fermentovaná dodržiavať a aj výhody fermentácie v príspevku: http://lokalzravec.sk/2019/05/04/fermentovana-jarna-zelenina/

Ingrediencie:
2 zväzky čerstvej reďkovky
1 ks kaleráb
1 l vody
20 g soli
10 gulôčok čierneho korenia
Postup:
- Zeleninu dobre umyte, reďkovku nakrájajte na tenké plátky a kaleráb na kocky.
- Pripravte si nálev tak, že prevaríte vodu, rozpustíte v nej soľ a necháte ju dobre vychladnúť.
- Do čistých uzatvárateľných nádob si dajte na spodok cca 5 gulôčok korenia a začnite ukladať zeleninu. Snažte sa ju nádoby čo najviac natlačiť.
- Zeleninu neukladajte až po vrch, je dôležité, aby tam zostala cca 1,5-2 cm nálevu.
- Nádobu uzavrite viečkom, ktoré by ale malo zostať voľné a nechajte pri izbovej teplote kvasiť cca 4-8 dní.

Komentáre 0