Tentokrát podľa receptu od www.maskrtnica.cz, ktorá je jedna z prvých, ktorá začala najmä v Čechách, ale aj Slovensku piecť z kvásku a propagovať ho. Na jej blogu a Instagrame nájdete úžasné recepty a rady, takže odporúčam každému sledovať túto dámu!
a
Ja som išiel podľa receptu na Vinohradnícky chlieb, ktorý sa pripravuje z pšeničného kvásku a namiesto vody som pridal nepasterizované a nefiltrované pivo z jedného z mojich obľúbených pivovarov JAMA Craft Brewery, a použil som IPU s mrkvovou šťavou.
Pivo ako vždy nesklamalo, kvások tiež nie a výsledok je super 🙂
Recept podľa:
http://www.maskrtnica.cz/vinohradsky-psenicny-kvaskovy-chleb/
a
a
– robil som z polovičnej dávky
– namiesto vody do cesta som pridal rovnaký objem piva
– kvások bol pripravený z vody
a
a

Komentáre 0